Landbrugslauget

Skræddersyede græskar & alle de andre lækkerbidskener

Håndhøstet og  friskt fra Brinkholms jorde: 

-romaine salat
-bladbeder
-rødbeder (flere str.)
-persille
-basilikum
-knoldselleri med top
-hvidkål
-grønkål

Og så er der græskarrene. Alskens varianter, størrelser, former & farver; nærmest skræddersyede:
-blue kuri
-sweet dumpling - opskrift får du med
-hokkaido
-butternut
-futsu black
-tyrkisk turban
-muscat de provence

Bestil på hjemmesiden - eller på mail - inden på onsdag d. 3. kl. 12.
Og få leveret med din uge 41 kasse (7. - 8. okt.)

***********

 Den nyligt slyngede honning er stadig flydende - og koster det samme som altid.

Det grønne udvalg byder på

Egebladsalat
Fennikel
Bladbeder
 KnoldSelleri
Porrer
Rødbeder
Hokkaido
Hvidkål
Grønkål
 
+ både krus- og bredbladet persille & basilikum  

Bestil på hjemmesiden  - eller på mail -  inden på onsdag d. 19. kl. 12.
Og få leveret med din uge 39 kasse (23.-24. sept)

 Vi anbefaler céléri rémoulade :
¼ knoldselleri skrælles og rives på den grove side af råkostjernet. Pres straks ½ citron over og drys med salt.
Rør en passende blanding af 2 spsk mayonnaise og 2 spsk A38 og/eller piskefløde og bland det i sellerien. (Den franske originalopskrift bruger udelukkende mayonnaise.)
Konsistensen skal være fast uden at være tør.
Smag til med salt, evt. ekstra citronsaft.
Serveringsforslag: Alene som forret, eller som salattilbehør til kød og pålæg. Fra Brinkholms Bedste Bidder

 ***************

  

Bestil på hjemmesiden  - eller på mail -  inden på onsdag d. 5. kl. 12.
Og få leveret med din uge 37 kasse (9.-10. sept)

  

*******************

I disse dage er der gang i spand, kost og pensler med klargøring af Brinkholm til  årets festligste begivenhed på gården: Økologisk Høstmarked lørdag d. 1. sept. 11-16.
Lille som stor er i fuld sving:

  

  

Velkommen til med familie og venner: rundvisninger - boder med smagsprøver – saftpresning – ølbrygning – kornmaling - cykellaboratorium – kæl med geder & får – blomsterbinding - Café & svingom til Cajun-musik.

Inden du får travlt med at sætte X i kalenderen kan du nå at bestille nogle af de friskhøstede & håndholdte lækkerier på hjemmesiden  - eller på mail -  inden på onsdag d. 22. kl. 12. Og få leveret med din uge 35 kasse (26.-27. august)

 
 
*******************
Til den kommende uge 33-kasse kan du mæske dig med disse lækkerbiskener; alle sammen håndhøstede og uberørt af maskinel håndtering.

Squash: UFO, stribede og gule
Hokkaido
Rødbeder med eller uden top
Gulerødder med top
Bred  og krus persille
Kartofler Ditta, håndopgravede 
Basilikum
Porrer

Bestil ekstra varer på hjemmesiden  - eller på mail -  inden på onsdag d. 8. kl. 12. Og få leveret med din uge 33 kasse (12.-13. august)

Fyldt ufo-squash (2 pers)
De flyvende tallerkener i ugens kasser er squash og dens form inviterer til farsering.
Læg ufoen på bordet og flæk den i to (parallelt med underlaget). Skær rundt lige omkring stilken, så  du har en bund og et låg. Squashen skal ikke skrælles.
Fjern kernerne med en ske og voilà! 
Fyldet kan fx være:
120 g hakket svinekød. Kødet kan erstattes af fx kogte ris
1 løg, hakket fint
1 fed hvidløg, hakket fint
1 chili, hakket fint
2-3 cm ingefær, revet fint
1/4 bdt persille hakket fint
Salt og peber

Det hele røres sammen til en stiv fars, som klemmes ned i hullerne af UFO-bundskålen. Er der overskud lægges det ud på kanterne.
Læg låg på den fyldte UFO og bag den i et ovnfast ved 200 grader i en time.
Ved servering skæres den i gennem i skiver.
Bag evt. halve vaskede, men uskrællede kartofler penslet med lidt olie og salt sammen med.

God appetit!

 

 
Bestil ekstra varer på hjemmesiden  - eller på mail -  inden på onsdag d. 8. kl. 12. Og få leveret med din uge 33 kasse (12.-13. august)
************************
Nogle er stribede, nogle gule; og andre er nogle UFO-formede nogle af slagsen. 

Bestil ekstra varer på hjemmesiden  - eller på mail -  inden på onsdag d. 25. kl. 12. Og få leveret med din uge 31 kasse (29.-30. juli).
 
Prøv denne opskrift fra Tyrkiet:

Du skal bruge: 
Squash, yoghurt (drænet), hvidløg, dild
 
Skær squash i passende stykker. (De skrumper lidt, så gerne lidt større end mund-bidder) og drys med salt. Bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft til de er brune uden at være brændte ca. 25-30min.
Knus hvidløg i yoghurten og bland.
Når squashen er kølet en smule ned røres den i yoghurten og smages til med salt/peber. Serveres på et fad med hakket dild på toppen.
 
 

*****************

Prøv de nyhøstede gulerødder let kogte med bid i, drysset med flager af røgeost. Peber og salt efter smag. Og lidt fint hakkede blade fra top af rødbede.

Bestil roligt ekstra til både nabo, familie og venner. På hjemmesiden  - eller på mail -  inden på onsdag d. 11. kl. 12. Og få leveret med din uge 29 kasse (15.-16. juli).

*************************

Sprød sprødere ... frisk-fra-Brinkholm

Og det er ikke kun de gule rødder, vi taler om. De friske frilands-krydderurter venter også på dine smagsløg.

Og vi på din bestilling vha. hjemmesiden  - eller på mail -  inden på onsdag d. 27. kl. 12. Så vi kan levere med din uge 27 kasse (1.-2. juli).

*******************

Hold igen - nu kommer der smag for skillingen!!

Basilikum, dild og den brede persille fra friland udfordrer duftsans og smagsløg. 
Iceberg (salaten) vil flyde og bladbeder fylde nogle af uge 25-kasserne (17.-18. juni).
Kasse-sammensætningen kan ses fra tirsdag op ad dagen.

Solist-kartoflerne fra egen mark fås stadig.

Bestil EKSTRA og tilkøbsvarer på hjemmesiden  - eller skriv hvad du ønsker -  inden onsdag d. 13. kl. 12.

            

   

 

                            

********************************************************************

Nye kartofler velduftende og nyopgravede fra egne jorde. I din kommende Brinkholm-kasse.

Glæd dig til din uge 23 kasse (3.-4. juni).


Bestil EKSTRA og tilkøbsvarer på hjemmesiden  - eller skriv hvad du ønsker -  inden onsdag d. 30. kl. 12. 

******************

Du får saftige  lækkerier: forårsløg, spinat og rabarber fra Brinkholms egne marker.

Kartoffelplanterne står flot nu og de nye kartofler forventes at ramme Kasserne til juni. Salaterne vokser også rigtig godt med forårets gode vejr, de vil være klar om et par uger. 

Leveringsuge 21 : bestil EKSTRA varer på hjemmesiden  - eller skriv hvad du ønsker -  inden onsdag d. 16. kl. 12. NB Ifm. Pinsen udskydes levering en dag til mandag 21. hhv. tirsdag 22. maj.

Kasseindhold  er under forberedelse. Du kan ses det fra på tirs. lidt op ad dagen.
 
 

********************

Så er det af mæthed efter at have fortæret din kommende pak choi: 

 

 Men fortvivl ikke: Gartner-Nikolaj har planter i baghånden.

 

 Og hvis vejret makker ret, får vi pak choi og forårsløg - og måske salater til Pinse-kassen.

Indtil da kan du bestille andre ekstravarer til levering med din uge 19 (6.-7. maj) kasse - senest på onsdag d. 2. maj kl. 12.

 Kasseindhold er under forberedelse. Du kan se det fra på tirs. op ad dagen.

 

********

Forårsklar rød egebladsalat og agurk fra Vidarslund kommer i uge-17-kassen, og ekstra kan bestilles. Vi håber at kunne levere nok, så alle kan få hvad de ønsker.

Siden sidst - for 2 uger siden - er Pak Choi, der både er kål og salat, vokset og er klar til et komme i jorden om en lille uges tid.

Gartner-Nikolaj piler rundt mellem spinat og salat i lange baner. Og arbejder på at gøre dem høstklar i begyndelsen / midten af maj. 

 

De spæde grønkål og lidt større blomkål er også godt på vej:

        

Mens vi venter, kan du bestille andre ekstravarer til levering med din uge 17 kasse - senest på onsdag d. 18. kl. 12.

 Hvad kassen skal indeholde  er under forberedelse. Du kan se det fra på tirs. op ad dagen.

**************************

Brassica rapa subsp. chinensis

også kaldet pak choi vil være en af årets første Brinkholm-afgrøder i din grøntsagskasse. Følg dens opvækst her på siden.

 

Gartner-Nikolaj venter utålmodigt på forårets komme. Det kribler i fingrene for at komme i gang. Han har klargjort alt og er forberedt. Men det er jorden ude på marken endnu ikke. Den venter på varme og på at kunne dræne godt af.

Vi andre må også have tålmodighed.

Mens du venter, kan du bestille andre ekstravarer til levering med din uge 15 kasse. 

 Hvad kassen skal indeholde  er under forberedelse. Du kan se det fra på tirs. op ad dagen.

 
***************************

BRINKHOLMS BEDSTE BIDDER - opskriftssamling i bevægelse

Inspiration til smagfuld kokkerering med det du får med Brinkholms grøntsagskasser.
I form af egne opskrifter - og de bedste fra garvede brugere af vintergrønt fra Brinkholm.
Du er også inviteret til at udvikle samlingen.

Find din yndlingsmenu på Smag på kassen.

Lige nu er jorden hårdtfrossen og grøntsager fra nærområdet få.
Vores gartner ivrer efter at komme til i marken og har planer for dén - og dine gryder.

Kasseindhold til uge 13 er under forberedelse. Du kan se det fra på tirs. op ad dagen.
 
 
 
******************
 
 
GRØNKÅLSRISOTTO 4 portioner                                  

af smør - 3 løg - 4 dl risottoris -10-12 dl væske, fx grøntsags- eller hønsebouillon - 250 g grønkål - rigeligt med reven ost af typenVesterhavsost - salt og peber

  1. Gør grønkålen klar: vask og rens, fjern stilkene og snit bladene småt.
  2. Snit løg og lad simre et par minutter i en god sjat smør i en kasserolle.
  3. Tilsæt ris og lad blandingen simre videre i et par minutter. Pas på at det hele ikke brænder på!
  4. Tilsæt varm væske lidt ad gangen og lad risottoen stille og roligt simre sig videre. Rør så lidt rundt i risottoen som muligt, men undgå at den sætter sig fast på bunden af kasserollen.
  5. Når risene nærmer sig ”al dente” tilsættes grønkålsnitterne. Ved at regulere tilsætningstidspunktet for grønkålen regulerer du hvordan risottoen føles i munden – jo tidligere du tilsætter desto blødere bliver kålen i den færdige risotto. Prøv dig lidt frem!
  6. Tilsæt rigelige mængder af god ost til allersidst. Smag til med salt og peber.
  7. Server med det samme. Risottoen skal ikke vente på spiserne – de skal vente på risottoen …
Nyd den nye Brinkholm enkeltmarksøl. Brygget på Bov Bryg ved Gavnø Slot - du får smæk for skillingen.
 
 
Kasseindhold til uge 11 er under forberedelse. Du kan ses det fra på tirs. ved middagstid.
 
 
 
 
 
*********
Gartnerkrøller i kulde & krøllet kål er stadig cool
AUM hilser vores gartner-Nikolaj fra 30 graders syd-indisk varme - dén holdt krøllerne ikke til, forlyder det fra pålidelig kilde.
I Varkala lader han batterierne op med yoga, lotusblomster og kokosnødder, så han med forårets komme kan bruge al sin energi på at dyrke lækre håndholdte grøntsager til os. 

Indtil da kan du nyde høsten af Nikolajs indsats i 2017 med bestilling af sprød grønkål.

 Kasseindhold til uge 9 er under forberedelse. Du kan ses det fra på tirs. ved middagstid.
 
 
 
 
 
*********************************
Fra Brinkholms egne jorde nyhøstet grønkål og  mel frisk fra mølle søndag d. 4. februar
 
 
 
 Brinkholms mølleri i sving på TV med Mads og David - efter ca. 12 min.  
 
Kasseindhold til uge 7 er under forberedelse. Du kan se det fra på tirs. ved middagstid.
Bestil EKSTRA varer inden på på onsdag d.  7. kl. 12

******************************

Grønkålen er grydeklar: se mere af den flotte røde udgave i denne artikel i Frilandsliv.

Og vi er naturligvis leveringsdygtige i frisklagte slots-æg fra Vallø, mel  og andre tørvarer som nødder og kerner. Ikke at forglemme den gode rapsolie fra Grønningegård og Brinkholms egen honning og øl: Pilsner og Pale Ale.

Bestil EKSTRA varer inden onsdag d.  24. kl. 12
 
Kasseindhold til uge 5 er under forberedelse. Du kan se det fra på tirs. ved middagstid.
 
**********************
Sprudlende grønne & røde nytårsvitaminer fra Brinkholms egne jorde
Grønkålen står strunk og sprød - klar til din gane.

Kål kan alt: svits den, bag den, kog den - eller spis den råt i en sund salat.
 
 
Bestil EKSTRA varer inden onsdag d.  10. kl. 12
 
Kasseindhold til uge 3 er under forberedelse.
Du kan se det fra på tirs. omkring middagstid.
 
*************
 
 
Nikolaj er stadig i marken & høster lækkerier til os
 
 
Høsten til juleugen 51 (levering 17.- 18. dec.)
 
byder på
 
 Grønkål - grøn og/eller rød
Rosenkål
Pastinak
Porrer
Bladbeder & enkelte Butternut græskar

Bestil EKSTRA varer inden onsdag d.  13. kl. 12
 
Husk: Først-til-mølle!
Ugens kasseindhold er under forberedelse, så det er frisk fra mark.
Du kan se indholdet fra på tirs. omkring middagstid.

 
Begav dine kære med et økokærligt gavekort til Tryggevælde-, Karise- eller Stevns Kassen.

Du bestemmer hvad, til hvem, hvor og hvornår.
 
 
 
 ******
Høsten til uge 49 (levering 3.- 4. dec.)
 
byder på 
 
 
Grønkål - grøn og/eller rød
Porrer & Rosenkål
Savoykål
Persille
 

Bestil EKSTRA varer inden onsdag d.  29. kl. 12

Husk: Først-til-mølle!
Ugens kasseindhold er under forberedelse, så det er frisk fra mark. Du kan se indholdet fra på tirs. omkring middagstid.
 
JULENYHED: lige til at lægge under juletræet, Brinkholm øl-trio i gaveæske
 
 
 Hold øje med Brinkholms adventskalender på Facebook
 
*******
Høsten til uge 47 (levering 19.- 20. nov.)
 
byder på 
 
Bladbeder i forskellige farver
 
&
 
Porrer
Grønkål
Savoykål
Butternut græskar
 
På vej er grønkål i rødt; og rosenkål kommer igen
 

Bestil EKSTRA varer inden onsdag d.  15. kl. 12

Du kan også betænke familie, venner og naboer

- når nu du er i gang! 

 ************
Uge 45 (levering 5.- 6. nov.)
 

bestil EKSTRA varer inden onsdag d.  1. kl. 12

Bladbeder Grønkål Porrer
Bolsjebeder Savoykål Gulerødder - og røde
Rødbeder Spidskål Persille, krus- & bredbladet


Savoykål råt i salat, svitset knasende sprødt
eller som kåldolmer med ris, ost & peberfrugt / hakket kød

Husk: Først-til-mølle!
Ugens kasseindhold er under forberedelse så det er frisk fra mark. Du kan se indholdet fra tirs. omkring middagstid.

Bestil

************
Leveringsuge 43 (22.-23. okt. 2017)
bestil EKSTRA varer inden onsdag d.  18 kl. 12
 
Nyt lige nu: savoykål; prøv vegetariske kåldolmer med  ris, peberfrugt og parmesanost 
 
- men husk også blomkål, grønkål og porrer
 
På vej:
pastinak
 

Bestil

 *******
Leveringsuge 41 (8.-9. okt. 2017)
bestil EKSTRA varer inden onsdag d.  4. kl. 12
 
Lige nu er der
 
flotte hvide blomkål, egebladsalat og rosenkål
 
 Bestil
 
 
***********
Leveringsuge 39 (24.-25. sept.)
bestil EKSTRA varer inden onsdag d. 20. kl. 12
 
Nu lyder startskuddet for de nye flotte TRYGGEVÆLDE & KARISE Kasserne, der fremover slår følge med STEVNS Kassen, Frokost & Frugt Kasserne.  Læs nyheden.
 
Til ugen der kommer, er der savoykål og spidskål er tilbage. Der er romaine salat klar og på trapperne til næste leveringsuge 41 får vi blomkål, rosenkål og egebladsalat.
Her får du listen - bestil gerne ekstra knasende grønt til venner, familie og naboer: 
squash grønkål
fennikel purpurkål
spidskål savoykål
romaine salat porrer

Husk: Først-til-mølle!
Ugens kasseindhold er under forberedelse så det er frisk fra mark. Du kan se indholdet fra tirs. d. 19. ved middagstid.

Bestil

 
 
************
Leveringsuge 37 (10.-11. sept.)
bestil EKSTRA grønt inden onsdag d. 6. kl. 12
 
  • gulerødder - også røde
  • grønkål
  • purpurkål (rød grønkål)
  • squash
  • Blå hokkaido (Blue Kuri)
  • Fennikel
  • Rødbeder
  • Bolsjebeder
Ikke alle grønt-godterne er der lige rigeligt af til den kommende leverance,
så bestillingerne behandles efter først til mølle ...

Bestil

  
********************************
Leveringsuge 35 (27.-28. august)

 
Husk at smitte din familie, dine naboer og venner med den gode smag
 
 Levering efter først-til-mølle-princippet -
Fordelingen af goderne har abonnementskasserne som førsteprioritet!
 

Basilikum

Glaskål

Persille bredbladet

Rødbeder

Bladbeder, forsk. farver

Grønkål – ogs. rød

Kruspersille

Squash

Bønner

Gulerødder orange ell. røde

Hokkaido

UFO squash

 

Bestil her

 

 

****************************
Grøntsager fra Brinkholms egen mark leveringsuge 33 (13.-14. august)
bestil inden onsdag d. 9. kl. 12
 
Betænk din familie, dine naboer og venner

Basilikum

Fennikel

Kartofler Ditta

Bladbeder

Glaskål

Persille bred

Blomkål

Grønkål også rød

Spidskål

Bolsjebeder røde

Gulerødder

Squash stribet

Bønner

Hokkaido

Squash ufo 

 Levering efter først-til-mølle-princippet   

Bestil

********************************************

  Hør hvordan dit spækbrædt kan komme til at lyde søndag ved bestilling onsdag inden 12

 

Og her er flere af de lækkerier du kan sætte tænderne i om en uges tid ved bestilling af grøntsagskasser fra Brinkholm eller som du kan købe ekstra af; som guf til dig selv, din nabo, venner og familie.  Og husk svigermor og/eller -far :

- Nye kartofler, Ditta
- Røde bladbeder
​- Egebladsalat
- Glaskål
- Squash
- Bolsjebeder 
- Fennikel ​
​- Bønner
- UFO-squash
- Blomkål
- Spidskål
- Gule beder
- Gulerødder m. top
 
Bestil inden på onsdag d. 26. kl. 12. - for levering  30.-31. august (u. 31. leverancen)

 
Grøntsager fra Brinkholms egen mark
til levering uge 29 (16.-17. juli)
 

 Som tilkøbsvarer kan du sætte bid i fennikel og  lækre spidskål for hhv. 16 og 30 kr. /stk.

Som kasseindhold kommer der bl.a.
- skånsomt = håndopgravede nye kartofler 36 kr./kg
- forskellige hovedsalater: romaine & egeblad 24 kr./stk.
- forårsløg 16 kr./bdt.
- bolsjebeder 30 kr./kg
- bladbeder hvide og de spanske farver: gule og røde 24 kr./bdt.
- squash - den stribede - 16 kr./stk.
- kålrabi 24 kr./stk.
- majroe 8 kr./stk.

du også kan tilkøbe i ekstra mængder.

Køb gerne ekstra og glæd din familie, dine naboer og venner.
Bestil inden på onsdag d. 12. kl. 12.



 Følg sommeren på Brinkholm

********************************************

Grøntsager fra Brinkholms egen mark til levering uge 27 - søndag-mandag d. 2.-3. juli 2017
- altsammen håndhøstet 

Ny-opgravede kartofler af sorten Solist: 40 kr./kg
Forårsløg: 16 kr./bdt.
Squash stribet: 16 kr./stk.
Egeblad salathoved: 24 kr./bdt.
Bladbeder (hvid): 24kr./bdt.
Bolsjebeder med top: 24 kr./bdt.

 
BESTIL EKSTRA SENEST PÅ ONSDAG KL. 12 til levering i uge 27 sammen med din abonnementskasse

Er du ikke allerede abonnement? Så skynd dig at lade dig oprette som kunde her, så du kan bestille de fine lækkerbiskener!

Gartneri undervejs

Netop nu ser vi på Brinkholm frem til en betydelig øget egenproduktion af gartneriprodukter.

LandbrugsLauget har givet en nyuddannet produktionsgartner, Nikolaj adgang til at dyrke et stykke Brinkholm-jord med alle de grøntsager og urter han kan overkomme.

De duftende frist-høstede afgrøder fra egen mark vil du kunne få glæde af ved køb af vores abonnementskasser.

Det betyder også, at Nikolaj som nyuddannet kan arbejde med sit fag uden store investeringer i jord, bygninger mv.

Følg os på Facebook. Her fortæller vi løbende om livet på gården Brinkholm.

Nikolaj viser rundt:

 


Redigeret af: mia