Landbrugslauget
Udskriv

Pressemeddelelse: Høstmarked

2021-08-27:

Økologisk høstmarked på Brinkholm for hele familien 4.9. kl. 11-16

Brinkholm, skønt beliggende mod Tryggevælde Å ved Karise, er et af de ældste økologiske landbrug i Faxe-Stevns området. Gæster kan lørdag den 4. september opleve bæredygtig produktion af grøntsager på Brinkholm, høre historier om blomster og bier, om kornets vej til melog  øl – og selvfølgelig smage på det hele!

Lokale produkter
Brinkholm drives af andelsselskabet LandbrugsLauget, som producerer økologisk mel og grøntsager med en udtrykkelig lokal profil. Grøntsagerne i Stevns Kassen, Karise Kassen og Tryggevælde Kasse er alle dyrket på Brinkholm eller af andre økologer i omegnen og melet males af gårdens eget korn.

- Vi fejrer høsten på gammeldags facon med masser af mad og drikke, musik og sang, leg og aktiviteter for børn i alle aldre. Og så forener vi festen med fortællingen om vores produktion, salg og distribution i fællesskab af økologiske, lokale fødevarer direkte til forbrugerne, siger andelshaver og formand Bodil Holm.

Brinkholms gartner Nikolaj Thomsen fører på dagen interesserede rundt i rækkerne med økologiske urter og grøntsager og forklarer, hvordan det er muligt for ham at bevare jordens frugtbarhed ved bæredygtig dyrkning.

Årets festligste dag på gården
Fra kl. 11 til 16 kan man få en god snak med nogle af gårdens mange andelshavere og hinanden om økologi og lokale fødevarer. Der er masser af grøntsager fra friland og fra Brinkholms store drivhus, som blevet rejst i år. Der er friskmalet mel og Brinkholm øl, – brændeøl og Brinkholm whisky, som er sidste skud på stammen af flydende delikatesser. Alt sammen kan købes på stedet i bådeløs vægt og i abonnement.

Høstmarked i børnehøjde
Børnene kan tumle sig frit i haven ned mod Tryggevælde Å, de kan prøvekøre Hans Jørgens håndbyggede specialcykler, male mel på hånddrevet kværn og presse saft af gårdens æbler. De kan også klappe en ged af gammel dansk landrace og trække far og mor med ud på en guidet naturoplevelse ad Brinkholms trampesti på begge sider af Tryggevælde Å. Cajun-musikere spiller op til en svingom på gårdspladsen og høstens sange vil klinge ved forældrekoret fra Skt Annæ Sangskole.

FAKTA
LandbrugsLauget i 20 år
2001 købte 500 fødevareengagerede mennesker hver en andel i LandbrugsLauget og investerede pengene i den økologiske gård Brinkholm ved Karise. Formålet var dengang som nu at opnå tætte relationer mellem producent og forbruger, land og by. Engagementet i gode råvarer, natur - og klimahensyn er stadig det fælles fundament for LandbrugsLauget på Brinkholm.
 
Forfatter: Bodil