Landbrugslauget
Udskriv

PRESSEMEDDELELSE 25.08.2017

Økologisk høstmarked på Brinkholm for hele familien! 2. september kl. 11-16

2017-08-27:

Brinkholm, skønt beliggende mod Tryggevælde Å ved Karise, er et af regionens ældste økologiske landbrug.
Den 2. september kan du bl.a. opleve hvordan økologiske grøntsager, mel, honning og øl bliver produceret – og selvfølgelig smage på det!

Nye takter på Brinkholm
Brinkholm drives af andelsselskabet LandbrugsLauget, som i de seneste år primært har dyrket korn til gårdens produktion af mel. I år er der imidlertid føjet et nyt kapitel til LandbrugsLaugets historie med opstart af en betydelig gartneriproduktion på gården.
LandbrugsLauget blev bl.a. dannet på en ide om skabe tætte relationer mellem producenter og forbrugere.
De mange skønne grøntsager, som gartner-Nikolaj nu producerer på Brinkholm er fuldstændig i tråd med den oprindelige tanke.
’Vi kan tilbyde vores naboer, nær og fjern økologiske grøntsager fra deres egen baghave så at sige. Mere gennemskueligt og lokalt kan det næsten ikke blive’, siger andelshaver og bestyrelsesformand Bente Hessellund Andersen, som byder store og små hjertelig velkommen til en dag på landet med noget for alle sanser:
Årets festligste dag på gården
Fra kl. 11 til 16 kan man få god snak med nogle af gårdens mange andelshavere og hinanden om økologi og lokale fødevarer.
Brinkholms nye gartner Nikolaj Thomsen tager gæsterne med i grøntsagsmarken og fortæller om hans særlige dyrkningsmetode i bede. 40-50 forskellige grøntsager har foldet sig ud her i sommer med et minimum af maskinel forarbejdning.
Der er naturligvis også rig lejlighed til at smage. Cafeen byder på mad af gårdens produkter, møllen kører og producerer friskt mel, der er Brinkholm øl og honning, alt sammen kan købes på stedet foruden naturligvis grøntsagerne i både løs vægt og i abonnement.
Børnene kan tumle sig frit i haven ned mod Tryggevælde Å, de kan prøvekøre Hans Jørgens håndbyggede specialcykler, klatre på den gamle Belarus traktor på gårdspladsen og trække far og mor med ud på en guidet tur ad Brinkholms trampesti på begge sider af Tryggevælde Å.
Der vil være levende musik og Sct. Annæ Sangskoles familiekor slutter dagen af med høstens sange. Økologisk Høstmarked Økologisk Høstmarked er et vindue til Danmarks økologiske spisekammer og hele den økologiske branches fælles event, som arrangeres af Økologisk Landsforening sammen med de økologiske jordbrugere.
Se www.høstmarked.dk. Aktiviteterne varierer fra gård til gård.
For yderligere oplysninger: Bodil Holm, LandbrugsLauget, 23 34 82 99; info@landbrugslauget.dk Nikolaj Thomsen, gartner, 27 11 52 56 Facebook: www.facebook.com/landbrugslauget Hjemmeside: landbrugslauget.dk 

Forfatter: