Udskriv

Leverandører

LandbrugsLauget har et tæt samarbejde med en række leverandører. De er naturligvis alle danske og økologiske med en årelang erfaring, som vore abonnenter nyder godt af. Her kan du læse mere om den enkelte leverandør:

Marjatta - Gartneriet Vidarslund
Ø kologisk demeter drivhusgartneri i Vindbyholt, beliggende ved præstø Fjord, som bl.a. leverer tomater, agurker, aubergibe, chili – Marjatta er skolehjem, bofællesskaber og værksteder baseret på antroposofisk medicin, terapi og pædagogik, der har sin oprindelse i filosoffen Rudolf Steiners (1861-1925) teorier.

Nørbys Grøntsager
v/ Ole og Poul Nørby, Klippinge - Stevns. En lokal økologisk grøntsagsproducent, som leverer et flot udvalg af grøntsager og frugt til Brinkholm bl.a. jordskokker, grønne asparges, løg, jordbær og æbler.

 

Gården Rønnely
Gården Rønnely i Svinninge ved Holbæk har siden 1970`erne været drevet af Erling og Maja Olsen. Halvdelen af de 56 ha, som Rønnely dyrker, er inddæmmet lammefjordsbund. Læs mere om Rønnely på www.ronnely.dk

Grøn Fokus er 100% totalleverandør af økologiske varer. Vi handler både med frisk frugt og grønt, mejerivarer, kød, kolonial, osv. Kort sagt; ALT indenfor økologi. Vi samarbejder med de bedste producenter fra hele verden. Vi har stor erfaring med omlægning til økologi, og vi deler gerne ud af vores ekspertviden med informationer og viden.

Solhjulet
Solhjulet i Bjerringbro er en grossistvirksomhed under Foreningen for Biodymanisk Landbrug og har ligesom bageriet Aurion og Marjatta sin oprindelse i filosoffen Rudolf Steiners teorier. Alle Solhjulets fødevarer er godkendt økologiske. En stor del er yderligere Demeter-godkendte (biodynamisk dyrkede). Læs mere om Solhjulet på www.biodynamisk.dk

KysØko
Æbleplantage v/Susanne Hansen & Anders Lindgård, Ny-Søgård, Kyse Overdrev, Næstved. Ejet af en af Brinkholms andelshavere. Læs mere på www.kysoko.dk

La Pomme
Æbleplantage på Fejø v/ Jean-Paul Clipet. Ejet af en af Brinkholms andelshavere.

Lotte Lei - Hvidløg & Vin
Hvidløg & Vin er et lille familiefirma ved Fakse, som producerer økologiske hvidløg og importerer kvalitetsvine lavet på økologiske dyrkede vindruer.
De holder til på en gård i Lille Spjellerup, hvor de siden 1991 har drevet et økologisk landbrug med korn, græs, hvidløg og får.
I 1999 startede de import af vin fra Frankrig og forhandler i øjeblikket vin fra områderne Côtes du Ventoux , Coteaux Varois og Beaujolais. Sortimentet udvides løbende. Besøg deres hjemmeside www.hvidlog-vin.dk

Store Elmue Gård
Æggene vi levere som tilkøb til vores abonnements kasser kommer fra økologisk ægproduktion og pakkeri Store Elmue Gård v/Ove vester, Dyssevej 16, St. Elmue, 4640 Faxe med statskontrolleret salmonellaplan.

VikingLam
De økologiske får/lam, der græsser på Brinkholm, ejes ef vores andelshavere Inge Andersen og Henrik Tougaard læs mere på www.vikinglam.dk. Uldstrikkegarn fra disse får/lam samt lammespegepølser kan vores kunder bestille som tilkøb til abonnementskasserne. Lammekød kan bestilles på info@vikinglam.dk.

Tvedemose Champignon
L okalt svampegartneri ved Bårse. Udover Enoki svampe, som de længe har produceret økologisk, har deres andre spcialprodukter Kejserhatte og Bøgehatte fået det økologiske stempel pr. 1.12.2010. Nu har den alm. champignon også fået Ø-mærket pr. 1.10.2011. Læs mere www.tvedemose.dk

Svanholm Økologisk landbrug
Svanholms agerbrug hører til blandt pionererne indenfor økologien, og var med til at starte økologisk Landsforening i 1981. I 1990 blev de sidste marker på Svanholm Gods omlagt til økologisk drift. Svanholm, som bygger på fællesskab lidt i lighed med Brinkholm, dyrker mange forskellige grøntsager bl.a. majroer, forskellige sorter bønner, forskellige sorter blad beder. Læs mere på www.svanholm.dk .

Spidsroden
Spidsroden er en økologisk butik og netshop på Nørrebro i Københavns indre by. Begge foretagender ledes af Allan Lindgren. Her er et af LandbrugsLaugets depoter til vore abonnementskasser . Herfra får LandbrugsLaugets abonnenter i Københavns brokvarterer leveret kasser via cykelbud ved hjælp af specialdesignede miljøvenlige budcykler.

Det Grønne Hus
Det Grønne Hus (www.detgroennehus.dk ) Vestergade 3C i Køge har siden åbningen i 1997 som Køge kommunes Agenda 21 Center haft en nøglerolle som formidler af information samt interne og eksterne aktiviteter på miljøområdet i Østsjælland. Det grønne Hus rummer bl.a. bogsamling, demonstration af fx vandspareinstallationer, kompostering og økologisk have samt en økologisk café. Køge Å snor sig i baghaven. LandbrugsLauget har igennem et par år samarbejdet med Det Grønne Hus.

 


Redigeret af: admin