Udskriv

Leverandører

LandbrugsLauget har et tæt samarbejde med en række leverandører, naturligvis alle økologiske med en årelang erfaring, som vore abonnenter nyder godt af. Her kan du læse mere om den enkelte leverandør:

Marjatta - Gartneriet Vidarslund
Økologisk demeter (biodynamisk) drivhusgartneri i Vindbyholt, beliggende ved Præstø Fjord, som bl.a. leverer tomater, agurker, aubergine, chili. Marjatta er skolehjem, bofællesskaber og værksteder baseret på antroposofisk medicin, terapi og pædagogik, der har sin oprindelse i filosoffen Rudolf Steiners (1861-1925) teorier.

Nørbys Grøntsager
v/ Ole og Poul Nørby, Klippinge - Stevns. En lokal økologisk grøntsagsproducent, som leverer et flot udvalg af grøntsager og frugt til Brinkholm bl.a. jordskokker, grønne asparges, løg, jordbær og æbler.

Gården Rønnely
i Svinninge ved Holbæk har siden 1970`erne været drevet af Erling og Maja Olsen. Halvdelen af de 56 ha, som Rønnely dyrker, er inddæmmet lammefjordsbund.

Grøn Fokus
handler både med frisk frugt og grønt, mejerivarer, kød, kolonial, osv. Kort sagt ALT indenfor økologi og de samarbejder med de bedste producenter fra hele verden. De har stor erfaring med omlægning til økologi, og deler gerne ud af deres ekspertviden.

Solhjulet
i Bjerringbro er en grossistvirksomhed under Foreningen for Biodymanisk Landbrug og har ligesom bageriet Aurion og Marjatta sin oprindelse i filosoffen Rudolf Steiners teorier. Alle Solhjulets fødevarer er godkendt økologiske. En stor del er yderligere Demeter-godkendte (biodynamisk dyrkede).

La Pomme
Æbleplantage på Fejø v/ Jean-Paul Clipet - er en af Brinkholms andelshavere.

Lotte Lei - Hvidløg & Vin
Hvidløg & Vin er et lille familiefirma ved Faxe, som producerer økologiske hvidløg og importerer kvalitetsvine lavet på økologiske dyrkede vindruer.
De holder til på en gård i Lille Spjellerup, hvor de siden 1991 har drevet et økologisk landbrug med korn, græs, hvidløg og får.
I 1999 startede de import af vin fra Frankrig og forhandler i øjeblikket vin fra områderne Côtes du Ventoux, Coteaux Varois og Beaujolais. Sortimentet udvides løbende.

Store Elmue Gård
Æggene vi leverer som tilkøb til vores abonnementskasser kommer fra økologisk ægproduktion og pakkeri Store Elmue Gård v/Ove vester, Dyssevej 16, St. Elmue, 4640 Faxe med statskontrolleret salmonellaplan.

Tvedemose
Lokalt svampegartneri ved Bårse. Udover de økologisk producerede Enoki svampe, har deres andre spcialprodukter Kejserhatte og Bøgehatte fået det økologiske stempel pr. 1.12.2010. Nu har Tvedemoses alm. champignon også fået Ø-mærket pr. 1.10.2011.

Svanholm Økologisk landbrug
Svanholms agerbrug hører til blandt pionererne indenfor økologien, og var med til at starte økologisk Landsforening i 1981. I 1990 blev de sidste marker på Svanholm Gods omlagt til økologisk drift. Svanholm, som bygger på fællesskab lidt i lighed med Brinkholm, dyrker mange forskellige grøntsager bl.a. majroer, forskellige sorter af hhv. bønner og bladbeder.

Det Grønne Hus
i Vestergade 3C i Køge er Køge kommunes Agenda 21 Center. Det har siden åbningen i 1997 haft en nøglerolle som formidler af information og tilbyder interne og eksterne aktiviteter på miljøområdet i Østsjælland. Det Grønne Hus rummer bl.a. bogsamling, demonstration af fx vandspareinstallationer, kompostering og økologiske haver samt en økologisk café. Køge Å snor sig i baghaven. LandbrugsLauget har igennem et par år samarbejdet med Det Grønne Hus.


Redigeret af: bodil