Landbrugslauget
Udskriv

Leverandører

Foruden produkter fra Brinkholm samarbejder LandbrugsLauget med en række leverandører, naturligvis alle økologiske, om indholdet i abonnementskasserne.


Nørbys Grøntsager 
i Klippinge på Stevns
v/ Ole Nørby  producerer et flot udvalg af økologiske grøntsager og frugt til Brinkholm, bl.a. kartofler, gulerødder, kål, jordskokker, grønne asparges, løg, æbler og jordbær. Det er en slægtsgård og på de 24 hektar jord med gartneri dyrker familien op til 50 forskellige afgrøder om året. Leverandør til Stevns Kassen.


Lotte Lei
Hvidløg & Vin er et lille familiefirma i Lille Spjellerup ved Faxe, som producerer økologiske hvidløg og importerer kvalitetsvine lavet på økologisk dyrkede druer. Lotte og Peter Lei har siden 1991 drevet gården økologisk med korn, græs, hvidløg og fårehold. I 1999 startede de import af fransk vin. Leverandør til Stevns Kassen. 

Tvedemose Champignon
Gennem tre generationer har familien Hansen på Tvedemose  i Baarse oparbejdet særlig viden om dyrkning og forarbejdning af champignoner. Leverandør til Stevns Kassen.

Marjatta - Gartneriet Vidarslund
Økologisk demeter (biodynamisk) drivhusgartneri i Vindbyholt, beliggende ved Præstø Fjord, som bl.a. leverer tomater, agurker, aubergine, peberfrugt, chili. Marjatta er skolehjem, bofællesskaber og værksteder baseret på antroposofisk medicin, terapi og pædagogik, der har sin oprindelse i filosoffen Rudolf Steiners (1861-1925) teorier. Leverandør til Stevns Kassen.

Urtopia - ejes og drives af Pia Frøslev Frederiksen, som altid har arbejdet med blomster, planter og krydderurter. For et par år siden etablerede Urtopia sig på kanten af Stevns Klint, da de helt rigtige arealer, tæt ved vandet, var tilgængelige. I bl.a. krydder/honning-produkterne er der i det omfang det er muligt, anvendt produkter fra lokale producenter. Se også www.urtopia.dk . Urtopia er leverandør til Stevns Kassen.

Grønninggaard Planteolie
Grønninggaard ligger i St. Heddinge midt på Stevns  og drives af Mikkel Sørner på svigerfamiliens slægtsgaard, nu i niende generations eje. Grønninggaard Planteolie var de første til at producere koldpresset rapsolie i Danmark. Olien er fremstillet med minimal mekanisk påvirkning. Grønninggaard Planteolie er leverandør til Stevns Kassen

Vallø Stift
Æggene vi leverer som tilkøb til vores abonnementskasser kommer fra økologisk ægproduktion og pakkeri Vallø Stift, Billesøvej 3, St. Vallø, 4600 Køge med statskontrolleret salmonellaplan.

Grøn Fokus
handler både med frisk frugt og grønt, mejerivarer, kød, kolonial, osv. Kort sagt ALT indenfor økologi og de samarbejder med de bedste producenter fra hele verden. De har stor erfaring med omlægning til økologi, og deler gerne ud af deres ekspertviden.

KysØko
Frugtplantage KysØko v/Susanne Hansen & Anders Lindgår, Kyse Overdrev 37, 4700 Næstved - er en af Brinkholms andelshavere.

Gården Rønnely
i Svinninge ved Holbæk har siden 1970`erne været drevet af Erling og Maja Olsen. Halvdelen af de 56 ha, som Rønnely dyrker, er inddæmmet lammefjordsbund.

 Kilde: uddrag fra de pågældende leverandørers egne hjemmesider


Redigeret af: eva